Print deze pagina

Ontdek de diversiteit van het Ghanese dorpsleven in het typisch Afrikaanse Karimenga


GreenHouse Ghana is een eco-toerisme guesthouse in het arme noorden van Ghana, gelegen in het dorpje Karimenga. Je kunt er op traditionele wijze, maar wel comfortabel overnachten, uitgebreid kennismaken met de lokale bevolking en gebruiken, en er is altijd volop gelegenheid om mee te helpen met het onderhoud, landbouw of, lesgeven en dergelijke.

Het GreenHouse Guesthouse bestaat vanaf 2009 en er worden steeds meer kleinschalige projecten aan het guesthouse gekoppeld.
Zo kun je meehelpen met:

  • Onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen en infrastructuur
  • Meewerken in de landbouw of veeteelt.
  • Bijles geven aan de kinderen van het dorp of ze begeleiden in de bibliotheek

Daarnaast kun je uitgebreid kennismaken met de plaatselijke bevolking en veel horen over de manier van leven in dit arme gebied, waar nauwelijks voorzieningen zijn (geen stromend water en elektriciteit). Er zijn voor een kleine bijdrage (+/- €5,-) allerlei extra tours en activiteiten mogelijk, zoals een 'bird-watching tour', drumlessen nemen of een tour waarbij je een voormalig slavenkamp kunt bezoeken.
Het geld dat verdiend wordt met het guesthouse en haar activiteiten wordt hoofdzakelijk besteed aan het naar de middelbare school laten gaan van de dorpskinderen, want dat wordt in Ghana niet door de overheid betaald.

In het Greenhouse in het Ghanese Karimenga word je verwelkomd door Ibrahim Salifu, de oprichter van The Greenhouse Ghana en drijvende kracht achter tal van andere initiatieven in en rondom Karimenga.  Hij heeft veel ervaring met vrijwilligers, spreekt uitstekend Engels en gaat geen uitdaging uit de weg.
Je overnacht in de eenvoudige maar mooie en  comfortabele kamers van het Greenhouse. Er zijn verschillende kamers beschikbaar afhankelijk van jouw voorkeur en samenstelling van je reisgezelschap.

  • Prijs project: 50 cedis (Ghanese munteenheid, ongeveer 10 euro) per nacht voor een 'kamer' in het Greenhouse, incl. ontbijt. Dit betaal je ter plaatse *
  • Organisatiekosten:
    • bij 1-4 dagen: 39 euro pp excl. BTW, vooraf overmaken
    • bij 5 of meer dagen: 75 euro pp excl. BTW, vooraf overmaken

*We doen ons best om de prijzen op de website zo up to date mogelijk te houden, maar er kunnen verschillen zitten in de prijs op het moment dat je boekt met de prijs die hier staat weergegeven. We zullen je hier zsm over informeren.

Aanvullende informatie