Print deze pagina

Tehuis in Kathmandu - Nepal

Organiseer een sportmiddag of oefen Engels met de jongeren/kinderen in het tehuis in Kathmandu!

 

Vlakbij het centrum van Kathmandu, de Nepalese hoofdstad, staat het (te)huis van Nikendra en Pragati Gurung. Dit jonge echtpaar draagt hier sinds 2006 de zorg voor circa 6 kinderen, in de leeftijd van 4 tot 16 jaar, en hun eigen zoontje Rigved (peuter).


De kinderen in het (te)huis hebben nog wel een ouder of ouders, maar vanwege de slechte financiële thuissituatie kunnen zij niet zelf in het onderwijs en levensonderhoud van hun kind voorzien. Ook zijn er kinderen die financieel worden gesteund voor alleen onderwijs. Dit zijn kinderen van ouders die niet de financiële middelen hebben om hun kind naar een goede school te sturen, maar wel in staat zijn hun kind te helpen met het maken van huiswerk omdat ze zelf kunnen lezen en schrijven.


Nikendra en Pragati zetten zich in voor deze kansarme kinderen in Nepal, die door gedegen onderwijs, onderdak en de juiste verzorging en begeleiding kans krijgen op een betere toekomst. 

De activiteiten die je als vrijwilliger met de kinderen/jongeren in het tehuis kunt doen zijn:

  • (bord)spellen
  • knutselen
  • oefenen en kletsen in het Engels
  • organiseren van uitstapjes met de kinderen/jongeren
  • sportevenement(je)

 

Van 9.00 tot 16.00 uur gaan de kinderen/jongeren naar school. Je hebt dan alle tijd om Kathmandu te ontdekken. Met het openbaar vervoer of met de taxi is het centrum van Kathmandu makkelijk te bereiken.

Het is ontzettend leuk om samen met de kinderen/jongeren tijd door te brengen en laagdrempelige activiteiten met ze uit te voeren. Doordat je hiervoor een eerlijke prijs betaalt, wordt het tehuis ondersteund in hun financiën en kunnen de begeleiders (Niken en Pragati) nieuwe spullen voor de kinderen aanschaffen als dat nodig is, kunnen ze de kinderen ondersteunen met betrekking tot hun educatie en het kindertehuis verder ontwikkelen. Het tehuis kan zo op een ondernemende manier groeien. En jij doet een onvergetelijke ervaring op door aan een vrijwilligersproject deel te nemen en leert een andere cultuur beter begrijpen. Als je iets mee wilt nemen naar het tehuis, overleg dit dan eerst met ons. Niet alles is namelijk geschikt om mee te nemen, veel dingen hebben ze daar al of kun je daar ook kopen. Samen kunnen we kijken wat wel en niet mogelijk is.

Nikendra en Pragati zullen je verwelkomen en begeleiden tijdens je verblijf. Zij vinden het erg leuk om je meer te vertellen over hun land, de geschiedenis en de gebruiken. Pragati neemt je dan ook graag mee om je traditionele Nepalese kleding aan te laten meten. En Nikendra kan je helpen bij het regelen van tripjes door Nepal, zoals een trektocht door de Himalaya.

 

Het minimum aantal dagen is 5, zodat de kinderen kunnen wennen aan je aanwezigheid. Afhankelijk van de lengte van je verblijf kun je kiezen welke activiteiten je met de kinderen wilt doen en hoeveel activiteiten je kunt doen. Het verblijf in dit project is voor minimaal 5 dagen, 4 nachten:

  • Je kunt mee-eten met de begeleiders (en kinderen als ze geen school hebben) van het tehuis;
  • Er kan een airport transfer worden geregeld vanaf de luchthaven van Kathmandu. Dit is €15,- extra;
  • Je kunt overnachten in het kindertehuis, er is een extra (eigen) kamer voor vrijwilligers;
  • Met het openbaar vervoer of de taxi is het toeristische centrum van Kathmandu makkelijk te bereiken;
  • De begeleiders van CSN hebben contacten met Rajesh Shrestha, hij kan je helpen met het boeken van (binnenlandse) tickets, reisplanningen maken, rondleidingen doen, etc.

Prijs: 22 euro per persoon per dag, inclusief overnachting, de maaltijden die je gebruikt in het kindertehuis en BTW.

Aanvullende informatie