Print deze pagina

Costa Rica - El Silencio

Verzorg de dieren in het wildlife rescue centrum, tuinier in een organische tuin of help mee op de kippenboerderij.


El Silencio is een klein dorpje in Costa Rica waar je de pure levensstijl en de natuurlijke schoonheid van het land op zijn best ervaart. Pura Vida! El Silencio biedt verschillende projecten waar je als gast aan kunt meewerken: een melkboerderij, een kippenboerderij, een highschool en een basisschool.


El Silencio ligt dichtbij de toeristische plekken Quepos en Manuel Antonio en is een kleine onafhankelijke coöperatie waar de leden in goede verstandhouding met elkaar samenleven. Met elkaar hebben de coöperatieleden een aantal projecten opgezet om te voorzien in hun eigen levensonderhoud, zoals een oliepalmplantage, een melkboerderij en bos- en natuurreservaten. In deze projecten werken de coöperatieleden (ook) zelf. De opbrengsten uit deze projecten worden verdeeld onder de bewoners van El Silencio. Deels is dit in natura (zoals melk of mais) en daarnaast is dit een vooraf vastgesteld salaris. Ieder coöperatielid krijgt voldoende om te kunnen voorzien in zijn levensonderhoud en dat van het gezin.

In El Silencio kun je meewerken en meehelpen bij verschillende projecten. Zo kun je denken aan:

 • Basisschool
 • High school
 • Melkboerderij
 • Kippenboerderij

De bewoners van El Silencio starten meestal vroeg in de ochtend met het werk en zijn rond het middaguur klaar. In de middag kun je dus andere dingen doen zoals naar de jungle of het strand gaan. Ook is er in het dorp genoeg bedrijvigheid.

De host is Juan Carlos, hij spreekt goed engels. Juan Carlos woont al heel lang in El Silencio.
Je kunt overnachten en mee-eten bij bewoners thuis. Maar, slaap je liever in een lodge, dan is dat ook mogelijk. El Silencio heeft namelijk een aantal prachtige lodges gebouwd in het dorp, speciaal voor haar gasten.

 • Prijs gastgezin: 30 dollar per persoon, met overnachting bij een gastgezin en alle maaltijden, ter plekke te betalen*
 • Prijs lodge: 48 dollar per nacht, inclusief ontbijt, ter plekke te betalen*
 • Bemiddelingskosten:
  • bij 1-5 dagen: 49,50 euro pp excl. BTW, vooraf overmaken
  • bij meer dan 6 dagen: 64,50 euro pp excl. BTW, vooraf overmaken

*We doen ons best om de prijzen op de website zo up to date mogelijk te houden, maar er kunnen verschillen zitten in de prijs op het moment dat je boekt met de prijs die hier staat weergegeven. We zullen je hier zsm over informeren.

Aanvullende informatie